top of page

Klassieke massage

Wat maakt dat jij jouw spieren aanspant?

Tijdens een massage kun jij je bewust worden van spanning en ontspanning in jouw lijf. Hoe voelt dat eigenlijk, spanning? En hoe voelt ontspanning? Het is maar al te vaak zo dat we ons niet meer bewust zijn van die gevoelens, dat we ze niet meer herkennen. 

De klassieke vorm van massage richt zich voornamelijk op de spieren en de gewrichten. Met deze massage beïnvloed ik de spierspanning en de bloedcirculatie in jouw lichaam en stimuleer ik de afvoer van afvalstoffen uit jouw lichaam. 

Anker 1

Haptische massage

Word je beter bewust van je lichaam. 

Onze gevoelens bepalen voor een groot deel wat we doen en de keuzes die we maken. Ook de manier waarop we de dingen doen, komt voort uit onze gevoelens. Daarom is het zo belangrijk dat wij onze gevoelens (leren) erkennen. 

Misschien veroorzaken geestelijke – of lichamelijke spanningen veranderingen in jouw lichaam, waarvan jij je niet bewust bent. Deze kunnen leiden tot lichamelijke klachten en blokkades.

Haptonomie staat voor ‘de kunst van het aanraken’ en richt zich naast spieren vooral op energiestromen en gevoelservaring. Een haptische massage kan jou helpen de oorsprong van jouw klachten te vinden en te behandelen.

Anker 2

Ontspannings massage

Neem even een moment voor jezelf, zet je gedachten stil en ontspan.

Tijdens deze massage, wrijf en kneed ik verschillende spieren en spiergroepen. Hierdoor verbetert de doorbloeding in jouw weefsels en afvalstoffen worden afgevoerd. De stofwisseling van jouw spieren verbetert en dat alles heeft positief effect op jouw spierfuncties.

 

Wat je direct tijdens de massage zult ervaren, is de totale ontspanning die je bereikt als alle aandacht naar jouw lichaam wordt gebracht.

Anker 3
bindweefsel

Bindweefselmassage

Je kunt bijna letterlijk het gevoel hebben ‘niet lekker in je vel’ te zitten.

 

Bij een bindweefselmassage pak ik je huid op en rol ik het in verschillende richtingen. Dat stimuleert de doorbloeding en maakt de verschillende huidlagen losser. De wrijving en de doorbloeding samen, werken onderhuids zelfs dieper door. Via het zenuwstelsel bestaat namelijk een verbinding tussen de huid, de spieren en de organen.  Als ik de corresponderende bindweefselzones masseer, kan ik gericht te werk gaan en doordringen tot blokkades.

voetreflex

Voetreflexmassage

Een voetmassage die haar uitwerking heeft in je hele lichaam.

 

Op je voeten bevinden zich reflexpunten die via zenuwbanen, bloedbaan, energiebaan en lymfestromen in verbinding staan met spieren en organen in je hele lijf. Door deze verbindingen kan ik genuanceerd jouw lichaam beïnvloeden bij het masseren van alleen je voeten. De ontspanning die je bereikt bij een voetreflexmassage, versterkt haar effect.

 

Deze massage wordt veel gekozen voor en door mensen die moeite hebben hun hoofd 'uit' te zetten.

Massage bij stress en burn-out

‘Uit je hoofd gaan’ is nog niet zo eenvoudig.

 

Loslaten is een kunst, zeker als je al lang stress bij je draagt. Stress begint in ons hoofd en breidt zich uit naar stress in ons lijf. Op de lange duur leiden stressreacties op allerlei manieren tot geestelijke klachten en/of chronische fysieke klachten.

 

Veel mensen voelen de spanning in hun schouders, maar de spanning kan ook ergens anders in je lijf voelbaar zijn.  De spierspanning die zich opbouwt verstoort je bloedsomloop. Het kan zelfs je hartslag en bloeddruk beïnvloeden. Massage helpt je jouw chronisch gespannen spieren te ontspannen, je bloed weer vrij te laten stromen en afvalstoffen uit je lichaam te spoelen.

 

Nu je de ontspanning hebt gevonden, begeleid ik je (weer) te leren luisteren naar jezelf en naar je lichaam. Als jij je bewust bent van stress in je leven, kun je opeenstapeling ervan voorkomen.

stress en burn-out

Zwangerschaps massage

Even niets anders dan jij en je baby in je buik.

Terwijl de wereld gewoon lijkt door te draaien, maak jij je op voor een nieuwe fase in je leven. Intussen gebeurt er van alles in jouw lichaam. Neem eens rustig de tijd om je van alle aanstaande veranderingen bewust te worden. Wat doet dit alles met jou?

Mocht je klachten hebben, dan kan een zwangerschapsmassage verlichting geven. Ook als je emotionele spanningen ervaart, kan een massage je goed doen. Onderzoek bevestigt dat een zwangerschapsmassage goede invloed heeft op je slaap. Het verlicht rugpijn, zorgt voor minder aanmaak van stresshormonen en dat alles heeft zo haar doorwerking op hoe jij je voelt.

 

​Belangrijk :

Overleg bij medische complicaties altijd vooraf met je verloskundige/gynaecoloog of zwangerschapsmassage in jouw situatie wel goed is.

Massage voor kinderen en tieners

Wie zijn eigen lichaam voelt, kan beter voor zichzelf zorgen.

 

We zijn allemaal uniek en mogen zijn wie we zijn. Die gedachte is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. We moeten mee in de vaart van onze omgeving en dat kan lastig zijn. Zeker voor kinderen en tieners, die op hun eigen tempo in ontwikkeling zijn en toch mee moeten met de stroom. Door alle drukte om hen heen, komen zij soms niet toe aan zichzelf.

 

Hoe kwam het dat je uit balans raakte? Waar is dat ontstaan? Wat vertelt dat je? ‘Voelen’ kan kinderen helpen hun kwaliteiten, mogelijkheden en emoties te leren kennen. Lichaamsgericht werken geeft kinderen zelfvertrouwen. Het kan een belangrijke  rol spelen in het vinden van rust in hun vaak al drukke leven.

 

Massage bij kinderen is dè manier om hen te laten ervaren wat ontspanning voor hen kan betekenen. Kinderen die lekker in hun lijf zitten, staan vaak zelfbewuster in het leven. Zij kunnen meer op hun gevoel vertrouwen. 

zwangerschaps
kinderen en tieners

Massage bij kanker

Wanneer je met de ziekte kanker wordt geconfronteerd, word je zowel lichamelijk als emotioneel uit balans gebracht. 

 

De verhouding tot jouw lichaam verandert en veelal moet je verschillende ingrijpende behandelingen ondergaan. Voor jezelf en voor jouw naasten is dit een moeilijke tijd.

Massage biedt geen genezing, maar het helpt je ontspannen. Daarmee wordt het herstel ondersteund en het kan een pijnstillende uitwerking op je hebben. Massage kan klachten als slapeloosheid, angst en stress verminderen en dat zal haar uitwerking hebben op hoe jij je voelt.

 

Onderzoek bevestigt dat massage bij mensen met kanker de kwaliteit van hun leven verbetert. Het helpt je weer in contact te komen met jouw eigen lichaam en het onspant je lichaam en je geest.

- Lees meer -

kanker
bottom of page