top of page

Kanker en Massage

Na een diagnose van kanker verandert er veel in jouw leven. Eigenlijk is jouw hele wereld anders geworden. Je krijgt zoveel te verwerken dat het nauwelijks te bevatten is. Met alle behandelingen heb je soms het gevoel dat je wordt geleefd, terwijl je juist wilt voelen dát je leeft.

 

Aandacht voor je lichaam

De aanrakingen die je krijgt, hebben nu vooral een medisch doel. Alle aandacht is gericht op de ziekte en staat in het teken van een eventuele operatie en/of behandeling zoals chemotherapie, bestraling of hormoontherapie. Het is heel begrijpelijk dat jij je nu wat vervreemd voelt van je lijf.

 

Vertrouwen terugvinden

Juist nu is het belangrijk vertrouwen in je eigen lichaam te vinden en te voelen hoe prettig en ontspannend aanraking kan zijn. Omdat je lichaam al zo hard moet werken om tegen de ziekte te vechten, verdient het juist nu de positieve aandacht van een massage. De aanraking en de ontspanning, ze ondersteunen jouw herstel.

 

Veilige en verantwoorde massage

We gaan niet zomaar van start. Voorafgaand aan de eerste massage, bespreken we uitgebreid jouw situatie. Op basis van dit intake gesprek, maak ik een behandelplan. Ons eerste doel is dat je een veilige en verantwoorde massage krijgt. Daarbij zal ik rekening houden met jouw algehele conditie.

 

Afstemmen op de fase

Zowel lichamelijk als geestelijk doorloop je fases. Die fases zijn voor iedereen anders, zo ook jouw persoonlijke reacties daarop. In elke fase van de ziekte is massage mogelijk. Verkeer je midden tussen behandelingen? Zit je in een controletraject? Voel je na jaren nog de gevolgen van behandelingen? Of ben je in de fase van palliatieve behandeling? Welke massage nu ontspannend en ondersteunend voor je is, zal ik samen met jou afstemmen.

 

Duur en druk

Op jouw aangeven bepalen we hoeveel druk ik geef tijdens een massage. Op sommige momenten heeft een hoofd- of een handmassage al groots effect. Ook hoe lang de behandeling duurt, stemmen we samen af. Daarin is jouw conditie doorslaggevend.

 

Waar?

Je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte aan de Julianalaan 31 in Vaassen. Daar hebben we alle rust, ruimte en comfort. Als jouw komst naar de praktijk moeilijk is, kan ik ook naar jou toe komen. Neem gewoon contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden. Ik kijk uit naar onze kennismaking.

 

Stichting ‘kLeef

Uit betrokkenheid en overtuiging, maar ook om goede aansluiting te houden met wat er leeft, masseer ik ook als vrijwilliger kankerpatiënten en hun naasten. Dat doe ik in het inloophuis van Stichting ‘kLeef in Apeldoorn. Via het kader hieronder kun je hierover meer lezen.

Stichting 'kLeef

Ontspanningsmassages in het inloophuis

Stichting ‘kLeef is er voor mensen met kanker, hun naasten en voor nabestaanden. Het is een inloophuis die alle betrokkenen ondersteunt bij het optimaal houden van hun kwaliteit van leven. Daartoe biedt de stichting allerlei diensten en activiteiten. Een ontspanningsmassage is één van de vele mogelijkheden. Het doet mij goed hier als vrijwilliger mensen te helpen tot rust te komen, zorgen los te laten en te genieten. 

bottom of page