top of page

Visie

Terug naar de basis

Optimaal genieten van het leven, vanuit een lichaam en geest die in balans zijn, dat blijkt niet altijd vanzelfsprekend. Massages kunnen je helpen je jachtige en complexe leven van je af te laten glijden en terug te keren naar een basis van rust en evenwicht.

Holistische visie

De massages die ik geef, geef ik vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik ervan uit ga dat jouw lichaam en geest met elkaar verbonden zijn; zij hebben onmiskenbaar invloed op elkaar. Daarom zal ik niet alleen aandacht hebben voor jouw lijf, maar ook voor jouw emoties, jouw gevoelens en de manier waarop je in het leven staat. 

Voelen als begin van jouw herstel

Wat maakt dat jij je gespannen voelt? Wat maakt dat jij je spieren aanspant? Tijdens mijn massages sta jij centraal en krijg je alle gelegenheid te voelen wat er op dat moment in jouw lijf te voelen is. Ben jij je bewust van spanning, dan heb je niet alleen het begin van ontspanning gevonden, maar ook het begin van herstel. Wie weet kunnen de inzichten die je krijgt je helpen nieuwe stappen te zetten of andere keuzes te maken in je leven. 

Misschien heb je last van spieren en gewrichten?
Of heb je klachten als hoofdpijn, slapeloosheid, burn-out of stress?
Misschien kun je bij jouw herstel na ziekte wel een zetje in de goede richting gebruiken?
Mijn massages – in verschillende vormen - kunnen je verder helpen, ongeacht jouw leeftijd. 

Goed voor je

Je hoeft geen directe klachten te hebben om te kunnen genieten van de werking van een holistische massage. Inmiddels is het algemeen bekend en zelfs wetenschappelijk aangetoond dat massage in het algemeen goed voor je is. Aanraking wordt beschouwd als een eerste levensbehoefte; het zorgt voor een gevoel van welbevinden en verbinding. Bovendien bevordert massage de doorbloeding, het verbetert de afvoer van afvalstoffen en het heeft een kalmerende uitwerking op je zenuwstelsel.

 

Ervaar het eens!
 

Daarom massage:

- Diverse stoffen komen vrij in het lichaam, waaronder histamine. Histamine stimuleert niet alleen de doorbloeding, het werkt ook ontstekingsremmend en pijnstillend.

- Massage zorgt voor toename van het geluk hormoon serotonine en dat voel je direct.

- Het zorgt voor een toename van cellen die worden gezien als eerstelijns verdediging in het immuunsysteem.

- Massage kan een blessuregebied flexibeler maken. Het helpt het lichaam zuurstof en voedingsstoffen rond te pompen in weefsels en vitale organen. Zo kan het je lichaam helpen sneller te genezen

bottom of page